Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Jernbanebro over Vejle Fjord (Generelt)

af steenth, 17/11 2018, 14:04 (1980 dage siden) @ ventrikel

Måske hos dig - men lidt indsigt i hvordan den virkelige verden ser ud ville hjælpe.

Allerede i dag er såvel Storebælt som Øresundsbroen flaskehalse da især godstoge tager tid at passere og der er ingen overhalingsmuligheder. Så kunne man lade såvel godstoge som langom kørende pendlertoge undgå de spor som primært skulle betjene landsdelene - ja så ville man opnå meget.

Tjaa. Jeg ser tit godstog holde i Korsør og Nyborg i overhandlingssporet....

Det har man fundet ud af i resten af verdenen. Her kører højhastighedstog altid i deres eget spor. Vi får næppe toge der kører mere end 250 km/h - men kunne sådanne overvejende få deres eget spor - ja så kunne timemodellen på sigt måske nåes.

Her giver du argument for at bygge en højhastighedsstrækning - du vil ikke indse at er gode argumenter for en Vejle Fjord forbindelse. I Tyskland bruges de fleste højhastighedsstrækninger også til godstog og enkelte har også hurtige regionaltog.

Og det er ret billigt at udvide med 2 ekstra spor mellem Ringsted og Korsør samt mellem Nyborg og Odense i forhold til at bygge broer.

Der er bare ikke behov for mere kapacitet - det ligner du ikke har sat dig hvor behovet er størst for investeringer i jernbaner. Det er på Vestfyn der er problemer. Og er trafik nok imellem Fredericia og Aarhus til en Vejle Fjord forbindelse og bane imellem Hovedgård og Aarhus.

låst
2555 visninger

Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak