Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Signalhus øst på Viborg station

af Claus E. Hansen, Silkeborg, 14/5 2011, 18:19 (4730 dage siden) @ Anders A
redigeret af Claus E. Hansen, 14/5 2011, 19:16

Signalposten i Viborg er den eneste bevarede af sin slags, der er bygget i nationalromantisk stil her vest for Storebælt. Den anden der findes, er den der står i Klampenborg.

Først i april 2011 blev drejeskiven og de omkringliggende spor i Viborg fredet af Kulturarvstyrelsen. Se mere på: http://www.kulturarv.dk/

Gå ind under "fredede bygninger" og skriv "drejeskiven i Viborg" i søgefeltet. I teksten der kommer frem, står det hele.

I forvejen er remisen og stationsbygningen fredet, men altså ikke den bevarede signalpost. Vi må håbe at den får lov til at bestå, og at der kan findes midler til en istandsættelse. Viborg Kommune har nævnt noget om det inde på deres hjemmeside, tror det var under "Teknisk Forvaltning". Ulempen er dog at den står mellem spor 1 og 2, så det er lidt svært at bruge den til et andet formål.

Signalposten i vestenden ved remisen blev nedrevet i april 2010. Men den var også godt i gang med at falde sammen stykke for stykke. Posten her havde en nyere byggestil. Epoke Modeller har forresten lavet en H0-model af denne.

Mvh
Claus


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

ContecRailBillige jernbane T-shirts

Indsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak