Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Signalhus øst på Viborg station

af Henrik Hansen, Vejen, 15/5 2011, 09:30 (4728 dage siden) @ Holger Sørensen

Den burde med i "pakken" om fredede bygninger på Viborg st. Eller kommunen i første omgang kan erklære den for bevaringsværdig.

Jeg er enig i at bygningen er bevaringsværdig, men samtidig skal man også vurdurer hvad en fredning vil indebære med vedligehold og lignende.

Vejen Station er fredet og det samme er signalposten i stationens vestlige ende, men bygningen (signalposten) står der og bliver mere og mere ynkelig at se på, en bygning der henstår uden nogen form for opvarming er utrolig vedligeholdelseskrævende. Hvis man bare freder signalhuset i Viborg den uden at have et plan for vedligeholdelse eller fremtidig brug vil den langsomt men sikkert forfalde og så er det måske bedst at pille den ned inden den falder ned af sig selv.

Jeg tror desværre ikke, at det i disse år bliver lettere at finde penge til sådanne projekter, og det er ærgeligt, for når først bygningen er væk, så er det uigenkaldeligt.

/Henrik


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Nørre Smedeby skærvefabrik A/S
Nørre Smedeby skærvefabrik A/S

Her er historien om aktieselskabet Stenbrud & Skærvefabrik Nørre Smedeby med firmaets aktiviteter i både Smedeby og Fladbjerg. Skærvefabrikken ejede gennem tiden adskillige både damp- og motorlokomotiver i såvel smalsporede som normalsporede udgaver.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak