Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

TIB, SIN og SR (Generelt)

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 29/8 2011, 10:57 (4623 dage siden)

TIB er som bekendt en primærkilde, der beskriver jernbaneinfrastrukturens udvikling over tid.

SIN er som bekendt en primærkilde, der beskriver, hvorledes man gennem tiderne har skullet gebærde sig på lokale dele af jernbanenettet.

SR er som bekendt en primærkilde, der beskriver, hvorledes man gennem tiderne har skullet gebærde sig på jernbaneinfrastrukturen generelt.

Disse kilder har de seneste år været let tilgængelige på www.bane.dk.

Til gengæld kniber det gevaldigt, når man ønsker at forske i ældre dele af TIB, SIN og SR. F.eks. har Danmarks Jernbanemuseum ikke en komplet samling. Banedanmark har muligvis en komplet samling, men det har kunnet konstateres, at man ikke umiddelbart – trods stor velvilje - kan fremfinde forespurgte sider fra TIB til forskningsformål.

Jeg har derfor stillet mig selv den umulige opgave at digitalisere samtlige ældre udgaver af TIB, SIN og SR.

Hvorledes dette skal ske, er endnu ikke fastlagt. Men jeg forestiller mig, at hver enkelt "nyudgave" med efterfølgende tilhørende rettelsesbladserie indskannes side for side.

Der er ikke fastsat en dato for arbejdets påbegyndelse og der er slet ikke fastsat en dato for arbejdets afslutning. Men jeg forudser, at vi taler om et projekt, som vil stå på i en længere årrække.

Der vil blive oprettet følgende hjemmesider:

www.tjenestekøreplanens-indledende-bemærkninger.dk
www.sikkerhedsinstruks.dk
www.sikkerhedsreglement.dk

Indtil videre vil der ikke "ske noget" og der vil ikke være noget synligt på nettet. Så man skal derfor væbne sig med årelang tålmodighed.

Jeg vil naturligvis holde Forum orienteret om udviklingen i projektet.

Det er mit håb, at alle vil bidrage positivt til projektet, for jeg er langt fra selv i besiddelse af en komplet samling af TIB, SIN og SR. Men efterhånden som de tre sider bliver opbygget, vil det udkrystaliseres, hvilke sider der mangler.

Opfat venligst ovenstående som en foreløbig orientering, der bl.a. er givet for at sikre information til andre, der måtte have tilsvarende overvejelser.

En diskussion her på Forum er naturligvis velkommen. Man er også allerede nu velkommen til at kontakte mig direkte på thomas.boberg.nielsen@gmail.com, hvis man ønsker at sende materiale til projektet. Er man i besiddelse af papirudgaver af TIB, SIN eller SR og har man ikke mulighed for at indskanne de sider, som projektet mangler, kan det nærmere aftales, at jeg låner og indskanner de manglende sider.

Afslutningsvist nævnes, at jeg ikke har noget ønske om, at de tre nævnte hjemmesider eksklusivt skal være ”mine”. Jeg er åben over for at lade dem indgå som undersider til andre jernbanewebsites – det være sig jernbanen.dk, jernbanemuseet.dk, bane.dk, djk.com eller et helt femte site. Men det kan vi drøfte ud i en fjern fremtid, når der engang er kommet ”kød” på projektet.

Men venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jærnbanen gennem 100 aar
Jærnbanen gennem 100 aar

Redaktionen har fra Kim Diedrichsen modtaget en scannet version af Illustreret Familie-Journals 26. Haandbog fra 1927, der indeholder ´En Skildring af Ildhestens Sejrsgang over Jorden og nogle træk af Jærnbanens Historie´. Hæftet er på 48 sider.

Læs mere

Jernbanebøger

Østbanen 1879-2004

Østbanen 1879-2004. Pris 330 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak