Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Et nyt personvognslitra?

af Steff, 11/11 2010, 04:54 (4914 dage siden) @ Tommy Nilsson

Hej til alle, lige en sidste "opdatering" herfra vedr. Bn vognene.

Jeg skrev tidligere, at man kunne se på apteringen, bl.a. sæderne, hvor vognen var hjemmehørende (underlitra n eller v). Jeg glemte helt at fortælle, at selvfølgelig havde gardinerne samme farve som sæderne, altså brunstribede til "n" vognene og blåstribede til "v" vognene.
Sidst men ikke mindst, havde alle vognene påklæbet en gennemsigtig "stremer" med (vistnok) påskriften: "Denne vogn bliver vedligeholdt i ........," efterfulgt af et byvåben.
Senere, da den politiske korrekthed også fandt sit indtog i vognmateriellet m.h.t. rygning og rygeafdelingen blev flyttet fra midterkupeen til en af gavlkupeerne, gav det anledning til striber a la 1. klassemarkeringen (glemt farven). Så kunne ikke rygerne hurtigt kunne komme på plads uden blive generet af røgen, der dog samtidig fratog dem muligheden for et 10 minutteres lang foredrag til rygerne med åben dør over farligheden i rygning;-).

Ha´ en go´ dag til alle!

Steff

--
Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

160 hk dieselrangertraktorer med Ardelt-gear
160 hk dieselrangertraktorer med Ardelt-gear

Her er to artikler fra DSB´s blad Vingehjulet om erfaringerne med de - dengang - helt nye rangertraktorer fra Ardelt-Werke i Vesttyskland. Artiklerne er skrevet af afdelingsingeniør i Maskinafdelingen K. Lykke Holm.

Læs mere

Jernbanebøger

Med tog gennem Europa

Med tog gennem Europa. Pris 180 kr.

Læs mere
DSB MZ1424

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak