Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Hvor vi henne???

af Ove Nygaard @, Fredericia, 11/11 2010, 12:12 (4908 dage siden) @ jmp

Hej Jan m. fl.

Ja, jeres samlede gæt er korrekte, men lige en lille (formel) rettelse til din vurdering af signalbegrebet på billede nr. 1, som ganske rigtigt er fra Hjerm, hvor jeg "fandt" min (den gang) unge kone i 1954, vi blev gift i 1958, og vi har dermed fejret guldbryllup i 2008, så stedet rummer gode minder.
Men der er sandsynligvis ikke tale om signalgivning for "samtidig indkørsel", idet hastighedsviseren ganske vist viser "begrænset hastighed" - 40 km/t og derunder - , men "samtidig indkørsel" markeres efter min erindring med "X" i hastighedsviseren.

Da jeg slog mine folder som "eksamineret trafikelev" i Hjerm i 1954 - 1955, var det nye sikringsanlæg og fjernstyring fra Struer endnu ikke etableret, men sikringsanlægget - mekanisk sikringsanlæg af "Enhedstypen" - var placeret i et signalhus lidt henne ad perronen i nordlig retning, hvilket med den ret så intensive toggag gav mange "løbeture" , når man samtidig skulle betjene de manuelle bomme fra bomdrevet lige ved overkørselen syd for perronen.

Og så skulle man jo også lige have tid til at se, hvorledes pigen, der passede postekspeditionen, havde det, så det var en travl, men "yndig tid".:-D

Bedste hilsener

Ove Nygaard


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak