Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

status på lokalbanen og omegn (Nordøstsjælland) (Jernbanen i dag)

af Kim3390, Frederiksværk, 5/10 2011, 16:37 (4580 dage siden) @ gamle ole

Hej gamle Ole.

Som nævnt tidligere, så holder GM gruppen til i Hundested nu, MY og KöF + nogle vogne vil nok stå inde i værkstedet. Men på stationens depot-areal holder der flere vogne, de fleste af disse er desværre under en presenning.

Den tidligere nævnte havnebane er der også, en kort og langsommelig tur grundet det skarpe sving toget skal i gennem, og så er der 2 niveau overskæringer på den korte strækning.
Over de gamle havnespor, som der ikke har været brugt igennem mange år, er der blevet lagt asfalt. Det er dog ved at være nogle år siden, at der sidst blev udlagt asfalt på havnen, og man kan derfor mange steder se rusten igennem, og der er også steder hvor skinnerne er blottet.
Har lavet et primitivt lille kort for overblikkets skyld (længe leve paint).
[image]

De stiplede linjer er de nedlagte spor.
Som du nok kan regne ud, er Hvf hundested havn og Huf er Hundested.

Hvis du har en smule interesse for færgefart, så kan jeg tilføje, at der hvor jeg har skrevet Rørvig færge, leje 1, er der hvor Grenaa-Hundested linjen lå i de første år, senere rykkede overfarten over for enden af de to nedlagte jernbanespor, dette kan tydeligt ses i dag (på den anden side af det grønne pakhus der er på havnen, er der opmarcheringsbaner og billetteringshus (Strandjærgerne)).
Det sidste færgeleje lå (ligger der faktisk stadig) i sydhavnen (ved cargo-havnen).

Det blev lidt langt, men så har du da en idé om, hvad der er i Hundested.

Mvh.
Kim K


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

ContecRail
De jydske Skærvefabrikker
De jydske Skærvefabrikker

De jydske Skærvefabrikker var en af Jyllands største producenter af sten og grus til især Statsbanernes mange anlægsarbejder i 1930´erne. Ved Balle på Djursland blev der etableret sidespor til Ebeltoftbanen, og opført adskillige skærveværker med tilhørende smalsporsbaner.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak