Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Så kører vi - dr.dk/nu - ligger LÆNGE på min harddisk (Generelt)

af TLJ, 21/12 2011, 15:38 (4509 dage siden) @ Steff
redigeret af TLJ, 21/12 2011, 16:25

Selvom denne tråd efterhånden nok ikke handler så meget om emnet, men har taget en mere IT-teknisk vinkel


Interessen for jernbaner bringer os vidt omkring og da vores medie i høj grad er baseret på IT er det nok ikke helt ved siden af at berøre dette emne!

Først og fremmest må vi forholde os til lovgivningen! Derefter kan den enkelte person gøre op med sin egen etik og moral og stå til ansvar for sine handlinger.

I tilfældet med udsendelser på DR har jeg personligt ingen skrubler og jeg tvivler også stærkt på at der kan være tale om overtrædelse af loven. Om jeg anvender en optager specifikt til formålet eller anvender rtmpdump resulterer i det samme - en fil på min harddisk med indholdet og så længe jeg ikke viderdistribuerer denne fil er det nok ingen ko på isen... (altså er upload til youtube udelukket)
Fra DR's side må det også være en fordel for båndbredde er ikke gratis og selvfølgelig skal der nærstuderes detaljer og spoles frem og tilbage et utal af gange :-) Men om jeg bryder loven skal jeg ikke kunne sige med sikkerhed da jeg ikke har sat mig ind i dataljerne...

Jeg har ikke købt ny computer siden 2004 og føler ikke behov for at støtte "køb og smid væk" mentaliteten i vores samfund! Mine 5 maskiner er alle fisket op af containeren eller arvet fra Windows brugere som har fulgt med tidens krav.
At afspille dr.dk/nu på mine to mindste maskiner (1,7 Ghz Celeron + 900 Mhz duron) er komplet umuligt!... Med mindre jeg benytter mig af linux og diverse tricks. Hverken DR eller diverse softwareproducenter skal afgøre hvor mange asiatiske børnearbejdere jeg skal slå ihjel i min livstid eller hvor mange tungmetaller der skal spredes i naturen!...

http://en.wikipedia.org/wiki/Electronic_waste
http://www.greenpeace.org/denmark/da/press/pressemeddelelser/europaeisk-elektronik-forg...
http://blog.alrdesign.com/2007/11/e-waste-documentary.html

BUM! Nok om det!


De film du omtaler som officielle statsfilm fra 40'erne lyder da spændende - kunne du eventuelt dele et link med os andre?
Igen skal jeg ikke kunne sige hvordan det står til med rettigheder - ejeren af omtalte side har vel på sin vis ret til at bestemme om der skal være mulighed for download eller ikke men de juridiske detaljer kan jeg ikke hjælpe med! Var denne debat i dk.fritid.jernbaner ville en X-fut til dk.videnskab.jura nok være passende :)

En mulighed kunne være at forhøre sig på http://www.dfi.dk - Jeg ved de har mange film i arkiverne og måske også dem du omtaler... Måske der endda kunne laves en kopi såfremt du selv kiggede forbi og stak fingrerne i maskinrummet... Har selv været involveret i noget lignende med succes.


Venligst
Tom


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Jernbanebøger

På Sporet Af 2022

På Sporet Af 2022. Pris 240 kr.

Læs mere
Indsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak