Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Skelhøje station (Generelt)

af Erik V. Pedersen ⌂, Ballerup, 25/1 2012, 11:46 (4447 dage siden) @ Jens Bruun-Petersen

Jernbanehistorikeren Svend A. Guldvang skrev på sit kartotekskort om Skelhøje: "Mastesignaler og krydsningsspor fjernet 08-11-1960. Privat sidespor til Slagtermester Rasmussen optaget 29-10-1958 - inklusive sporskæring af spor I og sporskifte S 2 i spor II. Forbindelsesspor (sporskifterne 4/5) mellem sporene 2 og læssespor optaget 29-10-1958."

Jeg var et kort øjeblik på Skelhøje station i forbindelse med en geografisk ekskursion i forsommeren 1964. Ekskursionslederne fremhævede Skelhøje stations placering på det sted, hvor tre kirkesogne mødtes. Ingen af sognene ville åbenbart have noget med en station at gøre og forviste den til det fjerneste hjørne af sognet. Derefter opstod der en stationsby! Beklager - jeg fik ikke taget billede af stationen.

Venlig hilsen

Jens

-------------------

Noget sådant er hørt før.

For mange, maaange år siden var der en herlig udsendelse i Danmarks Radio, P1 (dampradioen) om Taterne på den jydske hede. I gamle, gamle dage havde kommunerne forsørgelsespligt for indbyggerne i den kommune, hvor de var født. Det kunne give de særeste problemer med de omrejsende tatere, og hvor skulle man huse dem, i fald det kom dertil.

I deres kvide opførte tre hede-kommuner i fællesskab en "husvildebolig" til taterne i et tilsvarende tresognsskel, og det var jo udmærket, så længe man var enige om kommunestøtten, men det skulle ikke vare ved.

En dag blev der uenighed om, hvilken kommune, der havde forsørgelsespligten over et taterbarn, der var født i huset. Enige om at dele udgiften med en trediedel til hver, kunne de ikke blive. Alle pegede på en af de to andre kommuner.

Herefter gik man til opmåling, men datidens måleredskaber var ikke nøjagtige nok til, at man kunne fastslå, hvilken af kommunerne, der havde den største del af huset i sin kommune.

Sluttelig endte det med, at da man måtte formode, at barnet var undfanget, og senere født, i soveværelset, blev forsørgelsespligten pålagt den kommune, hvori dette værelse lå ! ! !

Erik V. Pedersen
http://evp.dk/index.php?page=dagens-foto-s


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Lokomotivfabrikker

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak