Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

DSB togservice ca. 1979 - Bk interiør - An interiør m.v. (Generelt)

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 21/3 2012, 22:10 (4390 dage siden)

Jeg er ved at flytte mit arkiv. I den anledning rydder jeg lidt op i forskellige "møgstakke" og fandt nedenstående brochure udgivet af det private firma DSB togservice.

Der er ikke anført noget udgivelsesår - personligt gætter jeg på 1979 (jf. teksten ved siden af Steff-Houlberg-reklamen). Ved at kigge på de udbudte varer, kan man sikkert komme tæt på det rigtige årstal (hvad siger I f.eks. til den hedengangne "Carlsberg 25", der for øldrikkere var noget af en helligbrøde, idet den gængse indholdsstørrelse var reduceret fra 33 cl til 25 cl (!). Carlsberg påstod selv, at indenrigspassagerer i SAS-fly ikke kunne nå at drikke 33 cl - derfor blev man nødt til at reducere indholdet. Men hvorfor skulle det gå ud over togpassagererne?).

Bemærk det fine interiør billede fra kiosken i Bk-vognen. Alt ånder fred og ro og lutter idyl - sådan så der bestemt ikke ud i tog 152 på fredage Frederikshavn-København, når "gutterne" fra Kragskovshede blev sluppet løs og skulle hjem. Bemærk også, at man kunne ringe til/fra MA-lyntogene.

Endelig bemærkes det grønne betræk på interiørbilledet fra en An-vogn. Bemærk hvor støvet betrækket er på sofaen i forgrunden.

Klik på billederne for højere opløsning.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]

Brochure fra DSB togservice ca. 1979. Arkiv: Thomas Boberg Nielsen.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Jernbanebøger

Kampen om Himmerlands banerne

Kampen om Himmerlands banerne. Pris 420 kr.

Læs mere
Billige jernbane T-shirts

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak