Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Smalspor ved Strandvejen i Århus

af Per Hauberg, 13/12 2010, 17:18 (4855 dage siden) @ Henning Sørensen

Mon ikke det er den yderste del af udtrækssporet fra sydhavnens spornet? Det løb langs Strandvejen på det inderste stykke, omtrent ud for hvor krydset med Marselis Boulevard er i dag.

Det tror jeg ikke på. -Fotografen står ca overfor det nordlige hjørne af Dalgas Boulevard. Hvis du sammenholder målebordsbladet, du henviser til, med fotografiet, ser du både "Dampskibsbroen" ved Dalgas Avenue og et lille stykke længere sydpå "Baneanstalten". Og jeg er fuldt og helt overbevist om, at sporet er smalt.
Jeg har ikke nået at slå op de nogen af bøgerne om Landsudstillingen, men med lidt held må der være noget dér at finde. Jeg stemmer stadig, som i mit første indlæg i tråden, for ca. 1909.
Er der iøvrigt nogen der véd, om man kan købe sig bedre adgang til de gamle kort - evt. ligefrem få dem på tryk. Den udgave, jeg har kunnet finde via Hennngs link til kms, er noget småtteri med nogen funktioner, jeg tydeligvis ikke kan hitte ud af at fravælge. (F.eks. sammenligningen af nye og gamle kort, som gør det kort, man skal bruge forfærdeligt småt)

Bedste hilsener

Per


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak