Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Motormateriellet fra HTJ, NJ, NPMB og OHJ

af Steff, 19/9 2010, 10:54 (4961 dage siden) @ UTJ

Jeg kan kun give UTJ helt ret i hans bemærkning om, at MM serien nok skal sælge. Jeg vil tillade mig at tilføje, at jeg mener, at MM serien er reference bøgerne i Danmark m.h.t. anvendt motormateriel. De er velskrevne med et godt forhold mellem teknik og drift, det hele illustreret med instruktive tegninger, billeder og tabeller.
Man siger jo at ”et billede siger mere end tusind ord”. Men et billede i faglitteratur skal vel anvendes til at understøtte en tekst og så gør det ikke noget at billedet har været vist før. Billedteksten gør læserne opmærksomme på, hvad de lige netop skal lægge mærke til ved billedet.
Som et eksempel herpå et billede af OHJ 46 i Holbæk den 22. januar 1983 (desværre ikke samme flotte fotografiske kvalitet som det tidligere viste af OHJ 45).
[image]
Billedet kunne vise et tog i Holbæk, en privatbanemaskine fra MAK, et design valgt af en privatbane, en privatbane der indkøber godt materiel til gælde for de rejsende, et gennemkørende tog fra privatbanen etc. Altså, det er hér teksten der afgør hvad billedet skal vise.
Derfor blev jeg faktisk lidt ked af/overrasket over bemærkningen om at ”holde lidt igen” til en debattør her i Forum. Er det censur over for en kommende/mulig billedleverandør ”for sådanne billeder har jeg/vi ret til/krav på, da vi planlægger en bog om….”?. Må der kun vises tidligere offentliggjorte billeder i Forum? Skal man spørge alle forlag/udgivere om lov, før man bringer et billede i Forum etc.?
Jeg tror på at bemærkningen er skrevet, da det – også for mig – har været til stor glæde at se alle de flotte og instruktive billeder (og informationer), der netop kommer frem her i Forum. Og det til glæde for alle med interesse i jernbanehobbyen. For bemærkningen er jo slet ikke skrevet ud fra et kommercielt synspunkt, vel?

Mvh

--
Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak