Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

jernbanefilosofiske tanker 2, kulturhistorie mm

af Holger Sørensen, Hedehusene, 2/1 2011, 13:07 (4834 dage siden) @ ole

Hedehusene, 02.01.2011

Hej!

Nej - jeg tror ikke det er alderen, det er snarere ens udvikling i disse tider hvor meget forandres meget hurtigt, og hvor industrikulturen har trange kår.
Er det byhuse eller herregårde fra flere hundrede år tilbage er der normalt ingen bevaringsproblemer inkl. detaljer. Men når det gælder industrikulturen indenfor de sidste 100 år står det sløjt til og særdeles sløjt til med jernbanen. Selvfølgelig kan alt ikke bevares, men enkelte tidstypiske detaljer burde bevares. Ét af de sidste klassiske fejl var nedrivningen af post2 på Lersøen, som var intakt inde som ude og klassisk i den bygningsstil fra 1930'erne (murbindingsværk). Skulle have være nedtaget i det mindste til senere opførelse.
Skælskør stationsområde er sat til salg, hvad sker med den klassiske kran??

Osv, osv.

Hilsen fra Holger i Hedehusene


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Hectorrail

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak