Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Gæt en begivenhed (2 fotos)

af Lars B. Christensen ⌂, 8/1 2011, 15:39 (4851 dage siden)

Gæt en begivenhed

Billederne nedenfor ser voldsomme ud. D-maskinen har været ude for en voldsom ulykke, men heldigvis mistede ingen livet, og der var primært tale om materielle skader.
Er der nogen der kan gætte hvilken begivenhed der er tale om? Sted og dato!

[image]

[image]

Et par hints til opklaringen kan være følgende: D 898 var en dag i november på vej fra en købstad til en større mellemstation (med DSB-strækninger i tre retninger) omtrent midtvejs på strækningen. Endestationen ligger i øvrigt ved vandet. Der havde flere gange været tale om at nedlægge banen, men endnu var der intet sket. Først 10 år senere blev den første delstrækning nedlagt.

Men tilbage til dagen i november. D-maskinen var undervejs med 17 eller 18 godsvogne, da den ved indkørslen til den tredje station på strækningen (fra købstaden) stødte ind i en personbil. Bilen blev slynget ind på træbukken til det indgående sporskifte. D-maskinen skar efterfølgende sporskiftet op og kørte på to spor, hvorefter det afsporedes. Da lokomotivet endelig standsede stod det ud for stationsbygningen og havde næsten vendt 180 grader, så det havde fronten mod udgangsstationen, som var en fjordby med egen havnebane.

Selve lokomotivet stod på hjulene, mens tenderen var væltet. Personalet på D 898 fik heldigvis kun mindre kvæstelser, mens bilisten måtte en tur på hospitalet. Stationsmesteren gik i chok, og distriktet måtte sende en trafikassistent til hjælp for at lede oprydningsarbejdet, der tog en uges tid.

Begivenheden er kort omtalt i en jernbanebog som udkom i 1990erne. Her findes også et foto af det forulykkede tog.

Selve D 898 måtte gennemgå en omfattende renovering på et af centralværkstederne. Førerhuset, skorstenen og dombekælædningen blev hentet fra udrangerede lokomotiver. Tenderen havde derimod så betydelige skader, at det besluttedes at udrangere tenderen og erstatte den med en fra et af de hensatte damplokomotiver.

Er der nogen der tør komme med et bud?
Ellers kommer der senere et par yderligere hints!

Mange hilsner
Lars


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Indsend billederDSB MY1146Billige jernbane T-shirts

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak