Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Glædeligt nyt for Jernbanen: Kombi-terminal i Hirtshals (Generelt)

af ulca, 6/4 2014, 11:56 (3671 dage siden) @ Svend

Forinden skal der dog skabes interesse for at køre godstog til og fra Hirtshals blandt et eller flere jernbaneselskaber. Ingen har råd til at tabe penge på kørslerne og det kan ikke udelukkes, at der må spændes et økonomisk sikkerhedsnet under projektet i starten (hvilket nok kan give anledning til en del debat.....).

Prøv lige at læse den artikel der blev linket til i første indlæg; jeg citerer herunder:

I et af Skandinaviens største færgerederier, Color Line, venter koncerndirektør i Color Line Cargo, John Juul Nielsen, utålmodigt på, at den nye terminal er opført og klar til at løfte trailere fra lastbiler over på jernbanevogne og dermed sætte rederiets kunder på skinner ned gennem Europa.

”Jeg har en kæmpestor europæisk kunde, som er parat til at bruge den nye godsbaneterminal. Navnet på kunden er foreløbig fortroligt, men der er tale om 100.000 ton nyt gods, hvis aftalen falder på plads, hvad der er gode muligheder for. I så fald er terminalen en succes fra dag ét,” siger John Juul Nielsen.

Længere nede nævnes også at flere operatører har vist interesse:

Formanden for Hirtshals Havn, advokat Anker Laden-Andersen, forventer, at den nye godsterminal kan tages i brug ved udgangen af 2014 eller første halvdel af 2015, hvis hele planprocessen, som er i fuld gang, forløber som forventet. Han bekræfter, at havnen allerede er blevet kontaktet af store europæiske jernbaneoperatører, der vil sætte tog ind på strækningen, men han vil ikke nævne navne.

Begge citater er direkte "klippe klistre" (copy paste) fra artiklen: http://www.soefart.dk/?art=4213

Det lyder helt klart meget spændende, så selvom det måske er for tidligt, så Tillykke til Nordjylland.

Nu håber jeg så bare, at den anbefaling som Trafikstyrelsen kom med for et par år siden, nemlig at gen-åbner godsterminalen i Nyk. F. dog opgraderet til kombiterminal; og hvor den næste så ellers er Høje Taastrup. Og ja, jeg bor i nærheden af Nyk. F.; og man er vel trods alt lokalpatriot... Men igen, tillykke til Nordjylland og især Hirtshals.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak