Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Glædeligt nyt for Jernbanen: Kombi-terminal i Hirtshals (Generelt)

af L.H. Jensen, 6/4 2014, 21:18 (3669 dage siden) @ ulca

I øvrigt, så hvis man virkelig mener det seriøst at der skal mere banegods i denne korridor, så burde man overveje at sørge at jernbanevogne kan overføres med færge. Jeg har prøvet at kigge lidt på luftfotos på Google Maps, og både i Hirtshals og Kristiansand ligger jernbanen allerede så forholdsvis tæt på færgelejerne at en forbindelse hertil ikke er synderligt kompliceret. Jeg har bemærket, at stationen begge steder ligger næsten vinkelret på færgerlejet, men hvis der inden svinget mod stationen (set fra toget på vej til stationen) anlægges et par opstillings- og omløbs-spor, ja så kan det formentlig gøres ret billigt.

Øhhh ..., har det helt undgået din opmærksomhed, at der netop har været overførsel af godsvogne mellem Hirtshald og Kristiansand i mere end en menneskealder, men at denne ophørte for en haælv snes år siden ...???

vh
LH


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Assens Sukkerfabrik
Assens Sukkerfabrik

De danske Sukkerfabrikker opførte i 1883-84 Assens Sukkerfabrik, der i over 100 år var en stor og vigtig arbejdsplads i Assens. Læs i denne artikel om fabrikkens historie med fokus på roebanesystemet og de lokomotiver, der befarede det.

Læs mere
Indsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak