Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

IR4 på Kystbanen? (Jernbanen i dag)

af kenkari ⌂, Roskilde, 10/4 2014, 20:48 (3667 dage siden) @ Kaj Aage Holdt

Der kører en del Litra ER-togsæt (IR4) på Kyst- og Kastrupbanen. Hovedparten af togsættene der kører systemet Nivå-Københavns Lufthavn-Nivå, samt nogle af hurtigtogene mellem Helsingør-København H om morgenen og (Ringsted)-København H-Helsingør om eftermiddagen, køres med ER-togsæt. DSB Øresund råder over sæt 01 til 20 som DSB lejer nogle af for at holde deres egen drift kørende, men de skal være "hjemme" i København om natten hvis de har været hos DSB, hvilket sker hver dag, men er mest udbredt om fredagen. Det er derfor man kan opleve der er DSB Øresund-skraldeposer i et regionaltog til Roskilde/Ringsted eller IC-tog til Odense/Fredericia/Kolding/Sønderborg.

Det er disse ER-togsæt DSB Øresund rådder over der har været tiltænkt erstattet af nyindkøbte litra ET, for at frigive dem til DSB for at opruste på InterCIty-trafikken til Fredericia og ikke mindst Esbjerg. Der er har været flere regnestykker fremme om de kunne frigive et vis antal MF til den øvrige IC- og regionaltogstrafik.

Nåååårh okay. Tak for hurtig svar. Men hvis det nu var der blev bestilt de 15 ET-sæt, ville de så måske køre på Roskilde/Ringsted togene?


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak