Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Lidt billeder fra Østerport+et spørgsmål (Generelt)

af Gæst, 17/4 2014, 20:26 (3633 dage siden) @ Jens V

Angående det sidste billede, har jeg et spørgsmål om signalerne. Ved at PU står for Perron Udkørsel, men hvad står h1a for?


Navngivning af signaler er ikke altid lige gennemskuelig, især på ældre stationer, men i meget grove træk ... : hvis vi antager, at en station har to I- og to U-signaler, hedder de ofte A og B i den ene ende af stationen og C og D i den anden ende.

På ældre anlæg fortsætter PU-signalerne så med E og F tilsat er tal for spornummer, f.eks, E1 og E2 i den ene køreretning og F1 og F2 for den anden. På større stationer er de måske 'optaget' af andre signaler, og så begynder PU-signalerne længere inde i bogstavrækken f.eks. som i dit tilfælde H i den ene køreretning. 1 er det spornummer, som signalet hører til, og a antyder, at der er flere PU-signaler i samme spor i samme køreretning, det næste heder så H1b.

DV-signaler har bogstavnavne på visse anlæg, måske O, P osv., mens de på andre anlæg har numre, hvori det ene ciffer angiver spornummeret, og lige hhv. ulige nummer angiver køreretningen.

Herunder ses midten af Østerport:

[image]

Som det fremgår, hedder PU-signalerne mod København "G", mens de i modsat retning, Helgoland, hedder "H" - efterfulgt af spornummer samt a, b hvor der er flere i samme spor.

DV signalerne er, som Jens V skriver, nummereret med første ciffer som spornummer - og med lige numre i retning mod Helgoland og ulige mod København.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak