Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Fremtiden for Svendborgbanen (Generelt)

af ThomasTT, 23/4 2014, 14:41 (3646 dage siden) @ Steen Nielsen

Æh .. undskyld mig, man har fjernet skinner på en del af "Faaborgbanen" for 3 år siden og på Aseensbanen rumsterer igen "cykelstiplaner". Så jeg deler desværre ikke din opfattelse, eftersom jeg bor i omtalte område.
En Rune Lund fra Enhedslisten havde det som et valgkamppunkt med genåbning af fynske baner (han blev ikke genvalgt !) Næ-nej de snakker om "cykelmotorveje".

Det var nu også regionsformanden - en venstremand - der var ude med ideen. Det blev dog hurtig afvist som for dyrt. Men igen - ligesom med Hovedgaard station - så er sigtet længere ude i fremtiden.

På nuværende tidspunkt er det givetvis for dyrt, fordi jernbanen ikke er attraktiv nok for tilstrækkelig mange. Men om 10-20 år, når der er mere kaos på vejene, når der måske er indført road pricing, når kommuerne givetvis skærer mere i diverse håbløse busruter, når Odense er udviklet markant i centrum omkring stationen, når der måske er lettilængelig letbane fra stationen, når der kommer en helt ny bane på Vestfyn osv osv.

Det er spekulationer, ja, men ikke urealistisk. I udlandet investeres, der gigantiske beløb i jernbanen og selv togfonden er jo efter danske forhold temmelig voldsom og vel noget der var helt utænkeligt for 10-20 år siden. Et lignende hop ind i fremtiden og nye utænkelige ting bliver tænkelige. Egentlig tror jeg der er mere potentiale i Assens og Faaborg end fx thybanen, da de ligger tættere på en større by med dertilhørende pendling.
Om skinnerne er taget op eller der er anlagt cykelsti er sådan set ligegyldigt, bare der ikke er lavet alt for voldsomme forhindringer.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak