Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Aalborg nu til aften - potentiel webcam-placering? (Jernbanen i dag)

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 8/7 2014, 22:58 (3551 dage siden)

Jeg er ved at flytte fra 2. sal til 5. sal - og det er ikke for at få en bedre udsigt til jernbanen i Aalborg. Men jeg skal da være den første til at indrømme, at der ferrovialt er lidt mere at se på fra 5. sal end fra 2. sal.

På 2. sal lå Østre Alle, der på en vejoverføring passerer Aalborgs sporareal, midt i synsfeltet; men på 5. sal er der et friere udsyn. Min udsigt er mod sydvest og inkluderer jernbanestrækningen mellem vejoverføringen for Ny Kærvej i syd og Østre Allé i nord - en jernbanestrækning på ca. 790 meter.

Jeg overvejer en webcam placering. Men hvem pokker gider at sidde og glo på en samling uinteressante IC4, IC3 og MR - og det mere eller mindre ugentlige Fiskemelstog? På den anden side: Havde kameraet siddet der for 30 år siden, havde der været megen historisk "guf" at hente i arkivet: MY, MX, MZ, MH, MA, røde personvogne, masser af godstog/-vogne osv.

Så situationen overvejes.

Klik på billedet for højere opløsning.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen
Jernbanehistorisk grundforskning - det nye sort

[image]
Udsigt over den sydlige del af Aalborg station set mod sydvest tirsdag den 8. juli kl. 21.43. Udsigten begrænses af til højre et parkeringshus og til venstre Aalborg Privatbaners tidligere værksted. I midten ses det tidligere DSB maskindepot. Til højre herfor den italienske grædemur, der p.t. består af ét IC4-togsæt og 7 IC2-togsæt. Klik på billedet for højere opløsning. Fotograf: Thomas Boberg Nielsen.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Jernbanebøger

Med toget gennem tresserne

Med toget gennem tresserne. Pris 340 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak