Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Skørping i dag (Jernbanen i dag)

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 17/7 2014, 20:20 (3564 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

Det er efterhånden mange år siden, at man på Skørping station kunne købe en billet i billetkontoret af en medarbejder, der var uddannet både som stationsbestyrer og som billetsælger. I "gamle dage" kunne medarbejderen både fungere som stationsbestyrer og som billetsælger.

Så kom opsplitningen af DSB i DSB og Banestyrelsen, senere Banedanmark. I perioden efter opsplitningen fortsatte Banestyrelsesn/Banedanmarks medarbejdere med at sælge billetter. Senere blev billetsalget flyttet til en "agent" uden for stationsbygningen.

Der må åbenbart stadig være kunder, der tror, at de kan købe en billet i stationsbygningen. Står man i ventesalen, er man ikke i tvivl om, at der ikke sælges billetter: Der er simpelthen intet billetkontor at gå ind i. Men vakse kunder, der spadserer en tur langs stationsbygningen på perronsiden, har åbenbart en tendens til at forstyrre stationsbestyreren. Denne trafik har nu åbenbart fået et omfang, at det har været nødvendigt at orientere kunderne om, at her ikke sælges billetter.

Banedanmark har i dag vel både en designafdeling og en kommunikationsafdeling og mon ikke cheferne for disse afdelinger har en ide om, hvorledes design og kommunikation i Banedanmark skal udformes. Men der er langt fra den enkelte assistent S, trafikstyringsmedarbejder eller hvad en sådan nu hedder i dag, i Skørping til førerbunkeren i København.

Så det er lettere at lave sit eget skilt.

Det var ikke sket "i min tid".

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen
Chef for Skørping station 01.01.1993-31.12.1996 og 01.05.1998-31.12.1998.

[image]
Skilt i vindue ud mod perronen. Skørping station 17. juli 2014. Fotograf: Thomas Boberg Nielsen.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak