Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Interrail Senior 2014 (Generelt)

af Per Hauberg, 18/7 2014, 21:08 (3562 dage siden)

Efter at have nydt Kai Bayers herlige ferieberetning, må jeg også hellere give mit besyv med.
Det var første gang, jeg fik lejlighed til at nyde seniorrabatten på et interrail-pas, og jeg fik mig en fin ottedagestur med ophold både et sted, jeg altid gerne vender tilbage til, og til steder, jeg længe gerne har villet opleve...

Dag eet startede med en behagelig overraskelse til den aldrende interrailer:
[image][/img]
"Fætter BR" var brækket ned på vej til Århus aftenen forinden, så søndag morgens 381 blev fremført af en solo MF, hvilket vores danske togfører høstede mange roser for, mens hendes tyske kollega, der tiltrådte i Padborg, sandelig gjorde sit til at piske en ganske anden stemning op. I hvert eneste højttalerudkald klynkede han løs om, hvor meget han beklagede dette "Ersatz-Zug", som hverken levede op til kapacitet eller kvalitet i forhold til "hans eget tog". -Det var ham dog en glæde at kunne meddele, at DB havde "et rigtigt tog" klar i Hamburg. -Den fyr stod til lussinger, eftersom han blev ved og blev ved !!
[image]

Med den vante, rigelige køretid var det selvfølge ikke noget problem for "Ersatz-toget" at komme frem til Hamburg i tide, selvom det en overgang virkede, som om nogen havde sendt en slæber ud foran os. -Det var så til gengæld ikke et emne, der skulle optrædes alverden med - kun en enkelt indskudt sætning i klagesangen...

Når jeg kan komme til det - og det kunne jeg heldigvis igen denne gang, -skifter jeg altid på Dammtor. Ud af eet tog, vente et øjeblik - ind i det næste i samme spor (af gode grunde). Det skulle vise sig ekstra godt lige netop i dag. Her var der kun en anelse grus i maskineriet, idet ICE'en mod Hannover hang med sølle fem minutter. -Det blev dog mere end fordoblet på Hbf pga vildt mange rejsende. Stuvende fuldt hus, men "Fætter"s elektriske storebror var som altid en fornøjelse og det gik raskt afsted nedover, indtil der ved højttalerudkald blev efterlyst en læge. -En lille pige var blevet syg, og lægen anbefalede ambulance hurtigst muligt. Det blev klaret i Nienburg, og kostede yderligere 23 minutter. -Der røg forbindelsen i Hannover, hvor jeg kun havde 26 minutters overgang.

Så blev rejseplan og -rute lige med et noget nyt. -Ud og oplev spontant ! Med en times ekstra ophold i Hannover blev der tid til 2 små schnitzler med brasekartofler for bare 4,50 Øvro i én af banegårdens mange små spisegesjæfter. Ingen klage her !
I stedet for direkte tog til dagens mål, blev det nu først IC 2431 til Braunschweig.

[image]

2431 er et langt løb (Emden-Cottbus) for det ældre materiel, men skam få de, der kunne finde noget at klage over. I Braunschweig et kvarters overgang RB 14262 til Vienenburg (vistnok DB ældste ibrugværende banegård - nydeligt renoveret.

[image]
[image]
[image]

Desværre ikke tid til at se, hvad det var for gamle sager, der stod på et spor bag hovedbygningen. Noget museumsværk var det ihvertfald.

Fra Vienenburg med HEX (Harz-Ekspress) 20 minutters smuttur til - ja - det har alle formentlig gættet. Et dejligt gensyn med Wernigerode - hastigt over på Hotel Altora, og op at nyde udsigten i aftenskumringen.

[image]
[image]
[image]
[image]

En anderledes førstedag end planlagt - med med fin underholdningsværdi - og selvfølgelig afsluttet i Altoras fortrinlige restaurant, hvor den altid veltillavede mad kommer i portioner så store i forhold til prisen, at enhver dansk værtshusholder ville (burde) få røde ører.... Og så forstår Altora jo at hygge om os banetosser !:-P


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak