Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

S-Tog linje M (Jernbanen i dag)

af Leif Jørgensen, København Ø., 29/7 2014, 16:26 (3551 dage siden) @ Stefan

Det er en midlertidig linie. Som du måske ved, er Københavns Kommune i disse år ved at bygge en ny Nordhavnsvej, og det giver periodevis afbrydelser af togdriften ved Svanemøllen, hvor vejen skal passere. I de tre uger 28. juli - 17. august 2014 kan der således ikke køre S-tog mellem Svanemøllen og Hellerup, hvilket bla.a. påvirker linie B til Holte/Hillerød og linie E til Hillerød. Til gengæld har Ringbanen fra Ny Ellebjerg stadig forbindelse i Hellerup til Nordbanen til Hillerød, og det udnytter man til at koble de to baner sammen med en linie i de tre uger.

Der har tidligere eksisteret en linie M fra 1989 til 2002, og bogstavet fra den er stadig med på rullefilmene på S-toget. Det er sandsynligvis derfor, man har valgt den betegnelse, men det kan selvfølgelig også tolkes som M for midlertidig.

Du kan læse mere om både den gamle og den nye linie M på Wikipedia. På dsb.dk kan du desuden finde en oversigt over alle ændringerne.

Med venlige linie M-hilsner
Leif Jørgensen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Indsend billederContecRail
Jernbanehumør
Jernbanehumør

´Og så var der den om …´. Morten Flindt Larsen har samlet en lang række historier og vittigheder fra jernbanernes univers ved at gennemgå tusindvis af gamle jernbaneblade, tidsskrifter, dagblade m.v.. Tilføj selv dine egne bedste jernbanevittigheder.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak