Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Prisfald på bestemt billettype....SJ (Generelt)

af BoergeOf61, Randers C, 18/8 2014, 11:37 (3532 dage siden) @ Niels Bak

Konkurrencen for SAS hedder Norwegian, Easyjet osv.

Enig, men priserne på DBs Europa-Spezial er nogenlunde på niveau med fx. Norwegians, Easyjets og Rysnairs priser, og fx. hedder konkurrencen for Lufthansa og Air France også hhv. Deutsche Bahn og SNCF. DSBs tilbud til Hamburg og Berlin er også på niveau med SAS' og Easyjets lave priser. Mig bekendt gik Spanair konkurs som følge af konkurrence fra bl.a. Renfes højhastighedstog.

Mens bl.a. Deutsche Bahn, SNCF og Renfe har forbedret sine tilbud også internationalt, har DSB reduceret mulighederne for køb af togbilletter til udlandet, og modsat i Tyskland, Frankrig og Nederlandene er der intet samarbejde mellem SAS og DSB. Derfor hedder konkurrencen for SAS Danmark Norwegian, Easyjet o.s.v.

(....) men det er vel vidende at det er altså ikke på rejser til f.eks. London at toget er konkurrencedygtigt. Der er det kun for folk, der vil have togoplevelsen.

Det afhænger lidt af rejsens udgangspunkt, destination og tidspunkt.
Ganske vist er toget sjældent konkurrencedygtigt til London, men det er det ofte fra Jylland til destinationer indtil Paris på det vesteuropæiske fastland.

Dem der bare vil rejse på sådan en strækning, de flyver - ligegyldigt hvor god togforbindelsen er og hvor nemt eller svært det er at købe billetten.

Det er så ikke konkurrence men vane, og berettigede næppe, at DSB gjorde det vanskeligere at købe togbillet til udlandet. Først blev salget af internationale togrejser på stationerne reduceret. Senere blev antallet af destinationer i udlandet, DSB Udland solgte billetter til, begrænset. Dernæst lukkede DSB Rejsebureau. Gennem de seneste syv år har det varieret, om togbilletter til udlandet kunne afhentes fx. på Randers station, og hvad det kostede at få dem tilsendt fra DSB. Sjovt nok begyndte disse forringelser året efter Cop 15 i Bella Centret i København, hvor klimadebatten bl.a. opfordrede til valg af tog fremfor rutefly, og sjovt nok blev flere forringelser indført hos DSB i de år, hvor SAS indførte besparelser.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok
Teglværker i Danmark
Teglværker i Danmark

Her er en oversigt over danske teglværker. Listen indeholder de teglværker, der (så vidt vides) havde jernbanespor enten i form af eget spornet eller sidespor til en anden jernbane. Med tiden vil listen også indeholde de lokomotiver, der tilhørte de enkelte teglværker.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak