Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Hvem ejer Regionstog A/S (Generelt)

af ulca, 21/8 2014, 19:28 (3535 dage siden) @ andersj

Tak for det, særdeles interessant.

Jeg lagde i øvrigt mærke til et par ting:

1. Næst efter Nobis er Lolland Kommune den som ejer det største antal aktier. Lidt pudsigt når man tænker på, hvor lille en andel af alle strækninger ligger i den kommune.

2. Tidligere har der været to infrastrukturselskaber, LJ og VL. Nu ser det ud til, at der kun er et tilbage, er de to så blevet fusioneret eller har det ene opkøbt det andets aktiver og det andet så likvideret. Gad så vide hvornår der sker en navneforandring til RT Infrastruktur eller lign.

3. Man har tilsyneladende to selskaber som ejer materiellet, ligesom at moderselskabet ejer syv togsæt selv. Gad vide hvornår man enten samler alle togsæt i et datterselskab eller lader moderselskabet overtage dem alle. Det må da alt andet lige kunne spare nogle omkostninger til administration, navnlig hvis der skulle komme noget godstrafik hvor man så efter gældende regler enten skal oprette et selskab til denne trafik eller lade et andet selskab klare den.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne



Knutzens personvogne
Knutzens personvogne

Lars Christensen har skrevet et fyldigt forord til en artikel om DSBs personvogne skrevet af daværende generaldirektør for DSB Peter Knutzen og bragt i Vingehjulet nr. 1/1943. Artiklen er forsynet med billeder fra Jernbanen.dk´s arkiv.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak