Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

VaGJ M 1 – Næstsidste kapitel? (Generelt)

af KimC, 25/8 2014, 11:17 (3531 dage siden) @ OnAir112

Klausulen er oprindelig fra Berggren, så det må jo være arvingerne, som kan "ændre" aftalen, specielt når materiellet er "opbevaret" på ikke særlig betryggende måde.
Men det kræver jo nok også et vist pres på SJK.

Berggren var i konflikt med stort set alt og alle indenfor jernbaneverdenen - og det var ikke hans skyld altsammen, for der var også nogen der ikke behandlede ham særligt godt. Dette afspejler sig givetvist i klausulen, og her har SJK haft den fordel at de ikke eksisterede mens balladen mellem Berggren og de andre stod på, dvs tavlen var blank. Dengang.
Man kan sige hvad man vil om Jysk Jernbaneklub, men materiellet blev dog nødtørftigt vedligeholdt mens de ejede det. Hensigten har tydeligvis været at bevare materiellet, og den hensigt formår SJK ikke at videreføre.

For at tilgodese arvingernes ønsker på Berggrens vegne, var den mulige vej måske at M1 blev overført til nogen der ikke direkte har noget med jernbaner at gøre (og dermed ikke har været direkte eller indirekte involveret i tidligere konflikter), feks Teknisk Museum, eller et anerkendt egnsmuseum et sted på heden, og at den fremover kun bliver udstillingsgenstand.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak