Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Forbud mod læsning af tømmer på godspladsen i Padborg (Generelt)

af Ove Nygaard, 30/8 2014, 11:56 (3526 dage siden) @ h087

:-)

bodelingsplaner 2004

[image]


[image]

mvh
h087

Så var "bodelingen" i Tønder/Tondern i 1920 lidt mere enkel. Se nedennævnte "tråd".

"Forenkling er afvikling af indvikling". ;-)

Mellem Tønder og Bramming: Paa Tondern Station af Ove Nygaard , torsdag 14. august, 2014, 13:25 (16 dage siden) @ Søndenfjords Uddrag af Johannes Buchholtz' digt "Paa Tondern Station", som han skrev efter som jernbanefunktionær at have opholdt sig på Tønder station natten mellem den 16. og 17. juni 1920:
Danske jernbanemænd med funklende huer på sned satte beslutsomt en stige til, Og tog tyske skilte ned. Ikke en sabel rasled gennem den natlige fred. Man rejste bare en stige, og tog nogle skilte ned.
Hej Søndenfjords. Sku' vi ikke lige benytte lejligheden til at gengive det smukke digt i sin fulde udstrækning - det er 3. og 4. vers, som er gengivet ovenfor:
I den slørede juninat var luften fredfyldt og lun, over Tonderns 1ste perron fløj flagermus bløde som dun. Fra den stille, grønne marsk kun et langeligt brøl af en ko, men på Tonderns 1ste perron brødes den natlige ro. ----- (vers 3 og 4)
Verden har mange sprog, men dansk det er nu mit. Forunderligt - over 1ste perron stod Tønder i rødt og hvidt. Sagte som plov vender muld, eller bøg strækker roden i jord strakte mit land sin rod, så langt som de danske bor.
Da Buchholz senere viste sit digt til distriktschefen hjemme i Struer, nikkede chefen og sagde, at det egentligt var med det formål, Buchholz var blevet sendt til Sønderjylland. (Gengivet efter bogen: "På sporet af Struer. Fotografier fra et jernbaneknudepunkt. 1865 - 1994.")
Bedste hilsener Ove af Erritsø (Struer 1960-63) - See more at: http://www.jernbanen.dk/forum2/index.php?id=17571#sthash.9Mk3Vhaz.dpuf


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok
Sukkerkogeriet Odense
Sukkerkogeriet Odense

Sukkerkogeriet Odense åbnede i december 1873 som en af de første sukkerfabrikker i Danmark. Sydfynske Jernbaneselskab forestod i starten driften på fabrikken indtil man selv begyndte at indkøbe brugte lokomotiver. Her er historien om Odense Sukkerfabrik.

Læs mere
ContecRail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak