Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Frederikshavn Havn udvidelsen (Generelt)

af MYMXnord, Frederikshavn, 18/9 2014, 22:50 (3501 dage siden)

"Port of opportunities"

Frederikshavn havn er på vej med havne udvidelsen .
Sakset fra havnens hjemme side:
http://www.frederikshavnhavn.dk/dk/velkommen_til_frederikshavn_havn.htm

Havnen har i løbet af foråret 2014 ændret projektet fra at blive udbudt på traditionel vis som et detailprojekt, for nu i stedet at arbejde med udbud efter forhandling, hvor entreprenørerne i flere omgange afgiver tilbud og forhandler individuelt med havnen om de forskellige løsninger.

Den vigtigste årsag til ændringen af udbudsformen ligger i, at havnens bestyrelse ønsker størst mulig kreativitet fra entreprenørerne og ikke mindst størst mulig budgetsikkerhed.

Udbudsformen giver ligeledes entreprenørerne lejlighed til at komme med egne forslag til design og udformning af havnen. Frederikshavn Havn har stillet en række minimumskrav, som skal opfyldes – herunder min. 11 m. vanddybde, 600 m. kaj og 300.000 m2 baglandsareal.

Processen med udbud efter forhandling gør, at perioden frem til underskrivelse af kontrakt på projektet bliver udskudt ca. 3 måneder. Det må forventes, at havnen ikke kan udtale sig om de kommende forhandlingsrunder, da de involverede parter er underlagt fortrolighed i denne proces.

Havnen forventer dog stadig, at byggeriet er afsluttet i 4. kvartal 2016.

En af hoved entreprenørerne er:
Hovedentreprenør: Per Aarsleff A/S (Danmark)

http://www.frederikshavnhavn.dk/download/praesentation_orienteringsmoede_5__september_2...

På kortet er det tydeligt at se at projektet angiver nye spor på nordsiden af den nyetablerede havneområde, med ny overkørsel af Kragholmen vej nær Nordhavn vej. Og herefter 3 forgreninger i det nye område

Hvem og hvad dette vil indeholde vides ikke.. men her er projektet.

--
[image][image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Hvad er det?
Hvad er det?

Her er en lille samling på 28 jernbanebilleder optaget gennem de seneste 30 år og spørgsmålet er nu, hvad de forestiller? Forhåbentlig kan nogle af Jernbanen.dk´s jernbanekyndige læsere identificere nogle af motiverne.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak