Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Frederikshavn Havn udvidelsen (Generelt)

af Carsten B. Thomsen, Frederikshavn, 20/9 2014, 21:46 (3499 dage siden) @ MYMXnord

Hej Michael

Ja, det er et spændende oplæg, som Cowi har udarbejdet - der bliver blandt andet mulighed for anløb af Panamax-skibe - og så er det yderst positivt, at der er indtænkt mulighed for sporforbindelse til omverdenen.
Det har længe været et stort ønske at kunne omlaste løstrailere til videretransport pr. bane - det er der i teorien (og til dels i praksis) mulighed for idag ved Stena Scanrails færgeleje - selvom der dog er lidt knebent med plads langs med Mellemkaj.
Det er godtnok nogle vældigt krumme spor, der lægges op til på de nye kajområder og baglande, men det må åbenbart være nødvendigt for ikke at komme for tæt på villaerne ved Nordre Skanse.
For at kunne krydse Kragholmen i niveau ved de eventuelle nye overkørsler, så må vejen enten hæves lidt eller banen sænkes tilsvarende, for der er nogle steder langs Kragholmen en højdeforskel på knapt en lille meter fra S.O. til vejbanen - men mon ikke at der tages højde for det ?.
Den eventuelle fremtidige mulighed for sporforbindelse er allerede tegnet ind (en smule mere detaljeret) på kortet over de eksisterende faciliteter på Frederikshavn Havn.

Vi kunne måske evt. lige tilføje et lille maritimt billede (set fra Oliepieren) fra det første projekt i forbindelse med havneudvidelsen, nemlig udvidelsen af den eksisterende indsejling, hvor indsejlingsbredden øges fra 93 meter til 150 meter (den nye indsejling i den kommende nye ydermole bliver 200 meter bred).
Under den vendsysselske sommersol den 29. juni 2014 klokken 15.20 stævner Margrete Læsø ind og passserer en af Aarsleff's Jack-up pramme (ses t.v. - husker ikke lige nummeret på den), hvor der bankes spunsvægge ned til det nye nordre molehoved, mens Camilla Høj (t.h.) er igang med at fjerne de sidste sten derfra, hvor det søndre molehoved engang var, sådan at der kan bankes spunsvægge ned der til det nye søndre molehoved.

[image]

--
Med futlig hilsen
Carsten B. Thomsen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Indsend billederContecRail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak