Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Kedeligt nyt...sidste mand lukker og slukker.... (Generelt)

af Andreas M., 26/9 2014, 12:14 (3499 dage siden) @ Henrik Hansen

Hvor mange penge er der reelt at spare ved at lukke Randers ned ?

Langt de fleste arbejdstimer bliver jo lagt at frivillige, som jo ikke belaster regnskabet lønmæssigt. Man beholder bygningerne som magasin og derved også omkostningerne til bygningsdrift.

Jeg har ingen tal (og hvis jeg havde, så ville jeg næppe dele dem). Men jeg ved fra privat regi, at der er helvedes til forskel på varmeudgifter til min garage, som jeg foretrækker at holde frostfri, og min stue, hvor jeg foretrækker en noget højere temperatur. Ligeledes udgiften til lys. Derudover kræver et aktivt værksted en løbende udgift til udskiftning af værktøj, eftersyn og godkendelser på værktøj, etc. Alt sammen udgifter man har dubleret hos de andre værksteder.

De frivillige kan selvfølgelig tage til Odense eller Roskilde/København, men turen er jo ikke gratis og transporttiden må alt andet lige gå fra de timer som kunne lægges i arbejdet med materiellet.

Flere af de frivillige kom i forvejen langvejs fra, nogen vil endda have kortere til andre værksteder, men har valgt at arbejde i Randers indtil nu af andre årsager. (F.eks. valget af materiel). Men ja, selvfølgelig vil det være et kæmpe tab for nogle af de lokale, det er der vidst ingen der siger i mod.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak