Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Adskillelse / frakobling af IC3 under bremsning (Generelt)

af ulca, 30/9 2014, 11:23 (3489 dage siden)

I dag så jeg noget i Nykøbing F. som bekræftede en fornemmelse jeg længe har haft:

IC3 behøver åbenbart ikke at være standset helt før adskillelse af flere sæt; ud fra hvad jeg så da et tog med to IC3 ankom fra Østerport. Jeg bemærkede at det bageste sæt bremsede før det forreste, umiddelbart efter lyden af en pneumatisk (trykluft) aktuator, hvad jeg gætter på har været det stempel som aktiverer Scharfenberg-koblingen. Det forreste sæt fortsatte ca. 3 - 4 meter længere før det standsede helt. Farten hvor adskillelsen skete har ikke været særlig høj, vel en 5 km/t.

Jeg har tidligere oplevet, at det bageste af to sæt gav et lille ryk under nedbremsning, og at dørene blev givet fri umiddelbart efter toget var standset; her kunne man så se at de to tog var koblet fra hinanden. Men andre gange har jeg oplevet, at toget først blev bragt helt til standsning, hvorefter der gik et par minutter inden dørene blev givet fri, formentlig af hensyn til adskillelsen.

Jeg nåede ikke at få taget billeder eller optaget en kort video, men jeg overvejer at gøre det i morgen; hvis nogen er interesseret.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

DSB MO568Billige jernbane T-shirts

Svenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak