Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Højhastighedstog dræber det Europæiske jernbanenet (Generelt)

af Fysikeren, 16/10 2014, 17:12 (3473 dage siden) @ ThomasTT

http://www.lowtechmagazine.com/2013/12/high-speed-trains-are-killing-the-european-railw...

En meget interessant artikel, som også har relevans i Danmark, hvor politikerne vil tilgodese de ganske få, der rejser mellem Århus og København, på bekostning af tusinder af pendlere.


Interesant artikel, men jeg er også helt uenig i henvisningen til danske forhold, hvor der netop bygges nye baner ind til de store byer - til gavn for alle pendlere.
Kun vejle fjord broen er måske lidt tvivlsom alt efter hvordan togene faktisk kommer til at køre.

Geografien i Danmark lægger heldigvis ikke op til at begå de her fejl. Det nærmeste man kommer det er vel de måske lidt for få stop for de hurtigste tog, men det kan jo til enhver tid ændres. Derudover kunne det være fordelagtigt, hvis nogle af de lokalbaner, der fodrer byer, der i fremtiden får bedre forbindelser, som fx nyk. Falster eller Holbæk i stedet blev til direkte forbindelser. Men det er også noget, der til enhver tid kan bygges videre på.

Nu er jeg så uenig i, at Vejlefjordbroen er et problem, da man vil køre lyntog både ind gennem og uden om Vejle. Men videre så nævner artiklen taksterne som et problem: De nye højhastighedstog er alt for dyre, hvorfor lavprisfly er et alternativ. Hvis man i Danmark holder fast i, at alle tog koster det samme, og der ikke kommer særlige tillæg osv., så vil lyntogene næppe havne med det problem, medmindre man hæver den generelle takst. Tendensen i Danmark går jo mod ét landsdækkende takstsystem (i første omgang et vest og et øst for Storebælt), så er optimist :)


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Broer og baner til Frederikssund

Broer og baner til Frederikssund. Pris 340 kr.

Læs mere
Sønderjyske jernbaneminder
Sønderjyske jernbaneminder

Uwe Hänel fortæller her om sin barndom i Sønderjylland i 1940erne og sin interesse for jernbaner. Hukommelsen fejler ikke noget, når Uwe fortæller om de forskellige lokomotivtyper, tog gennem Jernbanegade i Sønderborg, gasværket osv.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak