Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Cyklister for nattog (Generelt)

af BoergeOf61, Randers C, 30/10 2014, 13:13 (3456 dage siden) @ Niels Bak

Når det gælder cykler i den lokale transport er det lidt mere et valg, men også her er der nogle solide grunde til, at man har endt med at gøre det gratis og lave ekstra plads til cyklerne. Det skyldes ikke hverken cyklisternes blå øjne eller at de er mere eller mindre end andre, men at kombinationen af cykel og tog for mange giver en rejse hvis effektivitet er på højde med kørsel i egen bil, også selv om hverken deres udgangspunkt eller destination ligger lige oven på en station.

Mange tak for den forklaring.

Det er meget muligt at det ville være fornuftig forretning (både for toget og for turistindustrien) at tillade at tage cykler med, da tog og cykelferie går godt sammen, og der sikkert er et marked, men de nuværende vogne er ikke indrettet til det.

Et spørgsmål er, hvor godt tog og cykelferie passer sammen. Cykelferie passer vist bedst sammen med nattog, hvor natten ikke er spildtid. I hvert fald tænker jeg på cykelferie som noget med frisk luft og natur, som ikke findes i tog. Nattog kan bruges som alternativ til vandrerhjem.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak