Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Oplysninger om tog - hemmeligt eller? (Generelt)

af Rask Ingemann Lambertsen, 16/11 2014, 21:15 (3448 dage siden) @ KimC

KimC skrev:

Hvis jernbanevirksomhederne har udtrykt ønske om at dokumenter som TKG ikke er offentligt tilgængelige, må de have en grund til det.

Det har vi endnu til gode at se et eksempel på - både ønsket om ikke at offentliggøre TKG såvel som en god grund til ikke at offentliggøre TKG. Det havde ellers været oplagt at indlevere sådanne eksempler i forbindelse med behandlingen af Thomas Boberg Nielsens ansøgning om aktindsigt.

Hvad er det der er så vigtigt i TKG?

Det stod faktisk allerede i indlæg nr. to i denne tråd og blev skåret ud i pap i de næste to-tre indlæg derefter: At man kan være på rette sted og rette tidspunkt i forhold til togene.

Er det for at man kan skrive komentarer til sine billeder, at det her er sandelig G 4711 som passerer Xx -2½ ?

Nogle af os har et liv ved siden af interessen for tog. Så skal der også afsættes tid til søvn, spisning, arbejde, uddannelse, familie, venner, bekendte, madlavning, opvask, rengøring, tøjvask samt vedligeholdelse af hus, bil, cykel m.v. Listen må ikke opfattes som udtømmende. Så kan vi ikke bare spejde efter tog på må og få i timevis. En stor del af året er vejret heller ikke egnet til timelange ophold i det fri.

Og er den viden evt en banegodskunde mindre værd?

(En banegodskunde, der også fravælger Sverige, på grund af offentliggørelsen af godstogenes køreplaner der, forstås.)

Jeg vil minde om, at de samme jernbaneentusiaster, der gerne ser TKG offentliggjort, også betaler skat til statskassen samt vælger de medlemmer af Folketinget, som skal vedtage anlæg af nye jernbaner samt bevillige penge fra statskassen til nybyggeri og vedligeholdelse af jernbaner, i stedet for at bruge pengene på asfalt til modulvogntog.

Med venlig hilsen,
Rask Ingemann Lambertsen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billige jernbane T-shirts

ContecRailIndsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak