Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Ekstra Bladet: Tusindvis brokker sig over rejsekortet (Trafikpolitik)

af mss-logoff, 19/11 2014, 22:22 (3439 dage siden) @ Henrik Hansen

Nej, vi er kritiske - og heldigvis for det.

Præcis.
Jeg tror at det i særdeleshed er svært for folk der ikke selv pendler at forstå problemerne. Sålænge man bare er lejlighedsbruger er det sikkert ok (hvis man ikke kommer ud for en af de utallige fejl eller andre problemer der kan opstå med kortet), men for pendlere, og i særdeleshed i København, er systemet simpelthen for ringe.

Netop tvang er nøgleordet når man taler om rejsekortets "succes". Utallige mennesker har fået fjernet deres hidtidige muligheder og fået dem erstattet med rejsekortet.

Klippekortet blev forlænget og forlænget. Et af problemerne er fejlberegning, men et nyt problem bliver, at rejsekortet som supplement til abonnementskortet er en væsentlig forringelse;
Ideen om at skulle hoppe af inden grænsen for det forvalgte zonetal for så at tjekke ind og fortsætte rejsen med næste tog eller bus er alt andet end tiltalende. Men det er sådan det er nødt til at blive: rejsekortet er jo for "dumt" til at integrere abonnementskortets zoneoplysninger.

Mht abonnementskortet for pendlere i hovedstadsområdet:
Det ville man jo også have afskaffet. Rejsekortet så helst at det var blevet sådan, men her var man fra politisk hold alligevel nødt til at trække i bremsen. Fordyrelsen for københavnske pendlere ville blive markant, og det ville koste de kollektive transportmidler et ikke uvæsentligt antal pendlere. Man har for det første brug for intægterne, og for det andet ligger man allerede i hård konkurrence med privatbilerne, og dem er der ikke plads til flere af i København.
Spørg så om det ville rage Rejsekortet en papfjeder? Næppe, de vil jo bare have deres system-monopol og kunne ikke bekymre sig mindre om frafaldne pendlere. Faktisk ville det være nemmest uden kunder, eller "brokkehoveder" som de nok foretrækker at kalde dem.
Men denne gang fik de heldigvis ikke deres vilje!

Før eller siden bliver vi nok alle tvunget til at bruge statistikernes "check-ind (x1-5) check-ud" kæledægge, men indtil da vil jeg benytte alle andre muligheder sålænge de eksisterer!

Mvh MSS


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak