Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Nærbanen til Arden (Trafikpolitik)

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 27/11 2014, 09:48 (3431 dage siden) @ Niels Bak
redigeret af Thomas Boberg Nielsen, 27/11 2014, 10:41

Han er ikke helt smart den borgmester. Hobro er det helt op lagte sydlige endepunkt for nærbanen og dermed også det oplagte skiftepunkt til landstrafikken. Hvis man tænker bare lidt i sammenhængende trafik (og det gør både DSB, Transportministeriet og banedanmark), så vil nærbane til Hobro blot styrke argumentet for at så mange tog som muligt stopper i byen. Det samme vil til gengæld ikke uden videre gælde for Arden, hvor man så skal ind i en diskussion med Himmerland Kommunen og kan enden med at skulle køre "baglæns" for at kunne skifte til et tog sydpå.

Derimod kan Himmerland Kommune godt droppe diskussionen om Skørping eller Støvring, hvis man forlænger til Hobro. Med et større sydligt endepunkt, så vil det være mest logisk at droppe dem begge som IC-station...

At Skørping indtil videre fortsat skal være nærbanens sydlige endepunkt, skyldes økonomiske hensyn. Der er simpelthen ikke driftsmidler eller anlægsmidler nok p.t. Jeg spår, at på et tidspunkt er samfundet blevet så rigt, at der bliver råd til at forlænge nærbanen til Hobro. Spørgsmålet er så, om det kan betale sig at fyre 10 millioner skatteyderkroner af på et mere eller mindre midlertidigt "sidespor" i Arden - et sidespor som allerede i dag findes i Hobro, som påpeget af en anden skribent.

Der er i øvrigt "interessekonflikter" i sagen. Støvring og Skørping ligger i Rebild Kommune. Arden og Hobro ligger i Mariagerfjord Kommune. Flyttes skiftestationen fra nærbanen til IC-nettet fra Skørping til Hobro, mister Rebild Kommune med overvejende sandsynlighed, også selv om der p.t. er "bevilliget" ét IC-stop i Rebild Kommune, direkte tog til/fra København m.v. Overordnet set kan det hele jo komme an på ét, om der skal skiftes mellem nærbane og IC-net i Skørping, Arden eller Hobro. Men lokalt i Himmerland er det "sprængstof".

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak