Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

DSB plan B (Billedegætterier)

af Gæst1, 21/12 2014, 09:47 (3386 dage siden) @ Gæst

Det er ikke kun MR der står i den Plan B som DSBs MR udmelding bliver sammenlignet med. DSB er udmærket klar over, at der findes alternativer til IC4, og at nogle er blevet mere attraktive end andre, siden man sidste gang lavede sådan en plan.
"Alternative materielstrategier som konsekvens af IC4" kan findes på TRMs hjemmeside, Den er fra 2011 og flere af ideerne er med i den nye plan B. Dog formentlig krydret med køb af flere dobbeltdækkervogne og el lokomotiver til regionaltrafikken i øst.
Tilsvarende er de israelske IC3 faldet noget i pris.

Bemærk også der den politiske drejning som DSB ynder, når fakta ikke hjælper på deres ønskede scenarie. I afsnittet om diesellokomotiver sammenlignes lokomotivernes effekt målt på dieselmotoren. Ikke effekten ved hjulene - og slet ikke en decideret sammenligning Af køretiderne. Både de gamle Siemens ER20 og bombardier TRAXX DE kunne køre de samme planer som ME. Med de nye Siemens Vectron DE og Bombardier MultiEngine kan køretiderne overholdes, selv hvis der sættes en ekstra vogn ind.

Men DSB vil tilsyneladende have lov til at skrue på IC4 til evig tid...


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Kalvehavebanen på cykel

Kalvehavebanen på cykel. Pris 130 kr.

Læs mere

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak