Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

trafikelev/assistent mm, status/fremtid (Generelt)

af Svend, 24/1 2015, 15:24 (3379 dage siden) @ Timolsen93

Hvad er forskellen på trafikelev/assistent og nutiden trafikledere?

Puha, det ville blive et langt svar .....

Det korte svar er:

Uddannelse til trafikassistent (hvor man først var trafikelev i tre år og derefter trafikmedhjælper i to år) omfattede stort set alt inden for statsbanedriften: Sikkerhed, passager, gods, administration .....
Denne uddannelse var baseret på, at man - på de større/store stationer - ville have en personalestyrke, som havde et bredt og grundigt kendskab til virksomhedens drift.

Denne uddannelse blev omkring 1970 erstattet af "specialuddannelser" hvor man startede som kontorassistent og derefter kunne tage et speciale i gods, passager, rejsebureau, sikkerhed, administration og søge en stilling som assistent......

Nutidens trafikledere starter også som "trafikelever" (som ikke må forveksles med tidligere tiders uddannelse), hvorefter man efter endt uddannelse (som ikke varer tre år) bliver trafikleder (trafikstyring i kommandoposter/fjernstyringscentraler).

Endelig var der uddannelsen til trafikekspedient, hvor der også blev uddannet i alle discipliner (sikkerhed, gods, passager, post ....) med henblik på tjeneste på små stationer (landstationer). Her skulle man have en baggrund (uddannelse) som portør.

--
Svend


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Dampvogne ved privatbanerne
Dampvogne ved privatbanerne

En række afsnit fra bogen ´Danmarks Damplokomotiver´ af William Bay udgivet i 1977, er samlet til denne artikel. Den omfatter dampvogne fra Gribskovbanen, Randers-Hadsundbanen, Langelandsbanen og Hornbækbanen.

Læs mere
DSB MZ1430

Jernbanebøger

På Sporet Af 2021

På Sporet Af 2021. Pris 240 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak