Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Nyt transporttungt industriområde - uden sporforbindelse! (Trafikpolitik)

af L.H. Jensen, 4/2 2015, 18:33 (3359 dage siden) @ Svend

Det skulle være en smal sag for Lolland Kommune at finde penge til et stamspor fra Lollandsbanens hovedspor. Hvis man vil lade sig inspirere, kan man vende blikket mod et tilsvarende spor ind til Skandinavisk Transportcenter/Køge i Lille-Skensved.

Hvordan hænger projektet for øvrigt sammen med containerterminalen i Rødby Havn?

Aner man en antydning af ironi ...?

Nuvel, det er vist også tilladeligt, for uanset alle de ædle motiver og holdninger, som de fleste af os her deler, er realiteterne desværre anderledes.

Erfaringerne fra Ll. Skensved og nu senest Esbjerg havn (Hirtshals skal nok følge efter ...) taler jo deres alt for tydelige sprog og beretter om luftkasteller og verdensfjern inkompetence. Desværre ...

Nej, al den visionære snak om at flytte godt fra vej til skinner trives i "skåltaler", kommuneplaner og partiprogrammer, men når det en sjælden gang kommer til realiteter, bliver resultatet noget halvhjertet og halvgjort, som ikke kan bruges, og som skræmmer andre fra at gøre noget ordentligt.

Jeg har ikke nogen "de vises sten", men i al fald de aktuelle projekter er i min optik spild af borgernes (læs: vores) penge.

Heldigvis er der også steder, hvor de rette kræfter, de rette personer, virksomheder og myndigheder går sammen om de rette projekter, og hvor man tilmed finder på alternative og prisbillige løsninger. Men jernbanen er alt for ofte sin egen værste fjende, og de forhindringer, der ikke kommer udefra, skal "man" nok vide at skabe for sig selv og for dem, man i stedet burde inspirere og understøtte :-(

Lad os imidlertid håbe, at praktikerne må vinde over teoretikerne!

Mvh
LH


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak