Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Klippekortet (Generelt)

af Morten Flindt Larsen, 7/2 2015, 04:38 (3337 dage siden) @ Fysikeren
redigeret af Morten Flindt Larsen, 7/2 2015, 05:08

"Er der egentlig nogen der ved, hvornår DSB afskaffer deres klippekort? Her tænker jeg på f.eks. 10-turskort over længere afstande eller over Øresund."

Det gør DSB lige så snart, at FynBus som det sidste trafikselskab i det landsdækkende bus og tog- samarbejde bliver tilsluttet Rejsekortet, hvilket FynBus regner med vil ske i august 2016. Indtil da er DSB tvunget til at bibeholde sit klippekortsystem, da der er aftaler i bus og tog samarbejdet om fri omstigning mellem bus og tog med DSB-billetter og -kort. Fjernede DSB sine klippekort inden august 2016, ville folk ikke kunne rejse med 10-tursrabat mellem f.eks. Korsør og Hesselager, hvilket ville være et brud på de indgåede aftaler om takstsamarbejde.

Med hensyn til Øresundstrafikken, som vel at mærke er et lokalt samarbejde mellem Movia, Skånetrafiken og DSB og således kun inddirekte har noget med DSBs klippekortsystem at gøre, så findes der kun klippekort til 5 x Retur Øresundsrejser til voksne i form af et 5-klips-klippekort, og disse kort sælges kun på den danske side af Sundet. De vil formentlig blive erstattet af et andet produkt, der ikke kræver klippekort-stemplemaskiner.

Med venlig hilsen

M:-Drten


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Lokomotivfabrikker

Jernbanebøger

Der kommer flere tog

Der kommer flere tog. Pris 270 kr.

Læs mere
Hectorrail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak