Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Nyheder omkring Femern projektet (Generelt)

af ulca, 19/2 2015, 20:49 (3347 dage siden)

Som det nok er blevet de fleste bekendt, tegner det til at Femern projektet bliver dyrere end forventet. Som konsekvens heraf vil politikerne udskyde starten med foreløbig et halvt år, for derved at forsøge at forhandlet prisen ned; f.eks. ved at tilbyde en forlænget anlægsperiode.

Tyskerne har udtrykt glæde over, at forbindelsen bliver forsinket. Det skyldes at man så slipper for øget trafik gennem nogle af de små byer som den nuværende strækning er ført igennem.
Lokalt på Lolland udtrykker man håb om at anlægsperioden bliver forlænget, idet det vil give øget erhvervsaktivitet i en længere periode.

Senest har vores danske transportminister givet udtryk for, at han ikke vil acceptere en prisstigning, navnlig ikke på de forventede 8,9 milliarder kroner, og truer med at droppe projektet. Men foreløbigt en af entreprenørerne, Per Aarsleff, har meldt ud at projektet i sin nuværende form ikke kan gøres billigere. Skal projektet gøres billigere må betingelserne ændres, f.eks. i form af en forlænget byggeperiode.

Personligt håber og tror jeg på følgende mulighed: De danske og tyske politikere enes om, at i stedet for 2021 som slutdato for projektet, så forlænger man til 2024. Det giver entrepenørerne længere tid og kan forhåbentlig gøre projektet billiger. Samtidig er det tidspunktet som tyskerne forventer at have den nye strækning fra Lübeck til Puttgarden klar. Således kan ikke kun den faste forbindelse over bæltet indvies, men også landanlæggene på begge sider; hele vejen fra Vordingborg til Lübeck, og forbindelsen fulde kapacitet kan udnyttes fra begyndelsen.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak