Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Angivelse af bremsevægt (Generelt)

af esni, Frederikssund, 19/2 2015, 23:03 (3352 dage siden) @ LBC

Hej esni.

Her er svar fra hukommelsen:-D : Det sidste først: S-bremse er den gamle betegnelse for R-bremse. Du finder S på visse veteranvogne.

Du har ret i at R+Mg er R-bremsevægten inklusiv bremsevægten fra magnetskinnebremsen. På f.eks. en dobbeltdækkervogn er magnetskinnebremsens funktion ikke overvåget af en computer (som den er på MF, ER, MG osv). Bremsevægten fra magnetskinnebremsen må derfor ikke regnes med i togets samlede bremsevægt. Derfor er der flere angivelser af R-bremsevægt. I dobbeltdækkervognens driftsinstruks står så hvilken af de angivne R-bremsevægte der skal anvendes.
På dobbeltdækkerne står GPR-omstilleren dog altid i R+Mg for at udnytte virksomme magnetbremser ved en farebremsning. Magneterne går selv ned når visse betingelser er opfyldt, bl.a. når bremseledningstrykket kommer under en vis værdi (f.eks. ved farebremsning). Togets reelle samlede bremseevne er derfor langt større end de "tilladte" værdier angiver. Det er de "tilladte" værdier der står på bremsesedlen og som indtastes i ATC anlægget. Bremseprocenten på ME + 4 DD er 130% i følge bremsesedlen. Til sammenligning er bremseprocenten på MF inklusiv den overvågede magnetbremse ca 180%. Magneterne på MF mv kan sænkes separat ved tryk på en knap i førerbordet så lokomotivføreren efter ønske kan supplerer trykluftsbremsen. Dette er særdeles anvendeligt ved glatføre hvor hjulene nemt blokerer ved bremsning med trykluftsbremsen.

Mvh
Lars

Hej Lars

Tak for svar

Tibage er så spørgsmålet om R og R med en firkant (en Rhombe) omkring?
- Og betydningen af at påskriften er med gult eller rødt?


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

DSB MH343
Ambulancetoget holder klar
Ambulancetoget holder klar

Denne artikel stammer fra bogen ´Eventyret om Jernbanen´ af J. Fr. Lawaetz, Jespersen og Pios Forlag 1935. Den handler om, hvad der sker når alarmen lyder over Godsbanegården og hjælpetoget rykker ud med hjælpevogne, redningsvogne og ambulancevogne.

Læs mere
Billige jernbane T-shirts

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak