Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Endnu mere udlicitering af togtrafikken (Generelt)

af BoergeOf61, Randers C, 22/2 2015, 11:26 (3344 dage siden) @ JB
redigeret af BoergeOf61, 22/2 2015, 11:47

Tror ikke på de kan gøre det så meget billigere end DSB, uden det også går ud over servicen.

Nu er der ikke så meget service, det kan gå ud over. Deutsche Bahn har i det mindste stadig bistro el. restaurant i sine fjerntog, og har stadig bemandet billetsalg i Flensburg. DSB har ikke engang en billetautomat i Flensburg, og har opgivet salg af mad og drikkevarer i togene.

Nu skal Nordjyske jernbaner snart stå for alt regionaltogs-trafikken i Nordjylland, hva skal det gøre godt for. De har hverken materiel eller personale nok. Det jo ikke sikkert at det personale der er i Frederikshavn og tildels i Aalborg vil skifte arbejdsgivere.

DSB mangler sandelig også materiel, og så vidt jeg husker, er de frataget retten til selv at købe nye tog til afløsning for 20-30 år gamle togtyper. Fx. Deutsche Bahn har noget større erfaring med anskaffelse af tog, end DSB har.

Lidt off-topic skal bedre internet i togene tilsyneladende betales med 100 mio. kr. fra Togfonden, som måske i forvejen er presset af lave oliepriser. Kan det antyde et farvel til højhastighedstog før de er besluttet? Hvad med elektrificeringen, som også skulle betales af Togfonden?

Edit: Ironien er, at Deutsche Bahn i stigende grad erstatter tog med busser permanent. Det har mindst to-tre bloggere omtalt flere gange på Twitter: Jon Worth, Europe by Rail og muligvis Mark Smith. Nattogene til København blev som bekendt erstattet af busser.

Men igen kan vi takke EU for alt denne tåbelighed, lad os komme ud af EU. Og bestemme selv i vores lille land.

Det vil sandsynligvis blot medføre nedlæggelse af alle jernbaner uden for de fire største byer.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak