Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Endnu mere udlicitering af togtrafikken (Generelt)

af Thomas Rasmussen, Nordjylland, 22/2 2015, 14:59 (3323 dage siden) @ andersj

Det er vist kun politikerne og dem der ikke kører i tog der kan være tilfredse. Nordjyske Jernbaners tog har væsentlig ringere komfort end IC4 og IC3 togene der kører nu. Sæderne er hårde og smalle, der er ingen borde til fx. at arbejde og der er ingen togpersonale.

Men der er lavgulvsafdeling i modsætning til MF og MR. Jeg indrømmer gerne, at sæderne kunne have været mere komfortable, men dem i MG er ikke meget bedre.

Desuden er planerne om halvtimesdrift med supplerende lyntog en drøm der fysisk er mulig, men kan og vil ødelægge hele togdriften ved uregelmæssigheder - der er ingen buffere (alle krydsningsstationer udnyttes det meste af driftsdøgnet) og bare den mindste forsinkelse forplanter sig i hele togsystemet.

Allerede i dag spreder forsinkelser sig hurtigt, og det kan umuligt blive meget værre af et par ekstra tog.

Lad mig være klar i mæglet: Jeg er stor fortaler for, at NJBA skal overtage driften på Vendsysselbanen. Det vil give et meget større samspil med bus, og allerede i dag ser man, at NT er meget gladere for at tilpasse sig NJBA's tog end DSB's, selvom begge skifter køreplan samtidigt.

--
Thomas Rasmussen
[image][image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak