Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

NJ kan ikke købe de tog som DSB lejer (Jernbanen i dag)

af Gæst1, 28/2 2015, 09:58 (3343 dage siden) @ UTJ

Nu er det jo ikke kun DSBs skyld det hele, vi har også nogle politikere der bære lidt af skylden.


Det er DSB som udarbejder grundlaget for politikernes beslutninger. DSB er dog hjulpet på vej (iden gale retning?) af et departement og en trafikstyrelse, hvoraf især sidstnævnte formentlig indeholder godt mange ex-DSB-folk.

Det er en almindelig fejlantagelse, at der sidder mange tidl DSB folk i Trafikstyrelse, ministerium og BAneDK som agerer ud fra DSBs ønsker.
Konflikten mellem Ministeriet og DSB har været kendt længe, og forlyder at blive værre. Konflikten siges at handle om, at DSB ganske simpelt ikke gennemfører de ting, som et flertal af politikerne indgår aftaler om:eksempelvis modstanden mod Timemodellen, den manglende løsning af partikel udledningen, den manglende idriftsættelse af den 113. Dobbeltdækkervogne og forhalingen af køb af nye el lokomotiver....

Omvendt vil ministeriet. Ikke rigtig gå til andre end DSB, når ideer skal vurderes, for hvem ved mere om tog end DSB. Svarene Ministeriet får på spørgsmål om udlicitering og mulige alternativer til IC4 er dog så åbenlyst farvede af DSBs interesser, at Ministeriet flere gange beder TS om at svare på samme spørgsmål, og her får de et andet svar.

I det hele taget har DSB ikke ret mange venner rundt omkring....

Det er heller ikke så længe siden, at DSB meldte, at de godt kunne undvære desirotogene...sådan cirka omkring det tidspunkt, hvor ideen om att lade NJ købe dem, blev behandlet. Tror ikke helt, at denne nye melding fra DSB vil forbedre forholdet mellem ministeriet og DSB


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak