Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Fusion af Lokalbanen og Regionstog (Generelt)

af Niels Munch, 10/3 2015, 12:46 (3329 dage siden) @ Poul Andersen

Der mangler penge i lokalbanesystemet - ikke mindst til realisering af banernes visionsplaner, og derfor overvejer Movia – som majoritetsejer – selvfølgelig alle muligheder.

Pr. 01.01.2016 ophører de direkte, øremærkede anlægstilskud fra staten til regionerne og erstattes af bloktikslud. Herved bliver især Region Sjælland forfordelt og kommer til at mangle er ganske pænt, årligt beløb. En arbejdsgruppe i statsligt regi med deltagelse af Danske Regioner ser p.t. på fordelingsproblemet.

Region Sjælland er allerede i dag den region i DK, der anvender den største andel af midlerne til regional udvikling på kollektiv trafik, og regionerne må som bekendt ikke krydscleare med sundhedssektoren og har ingen selvstændig skatteudskrivning.

Ved en fusion vil banernes administration givetvis kunne slankes; men også andre synergier må forventes - hver en krone tæller .....

Movias direktør Dorthe Nøhr, tillige bestyrelsesformand i LB og RT, blev interviewet i TV2 Lorry i går aftes kl. 19:30, men sagde vel blot, at man også i fremtiden må kunne leve op til banekundernes forventninger.


M.v.h.
Niels


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak