Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

ME 1501 er kommet på museum (Generelt)

af Peter Christensen, 24/3 2015, 18:40 (3293 dage siden) @ Stephan Aller

Glycol er det gamle trick i bogen mht. frostbeskyttelse. Lidt bedre er et fremmedstik, men det tygger jo strøm, der ikke nødvendigvis er gratis.
Pas iøvrigt på med hvad der bruges af kølevandstilsætning, for tagkølerne kan også være lidt følsomme (husker stadig med gru en sag fra begyndelsen af 90'erne hvor forkert tilsætning fik kølerne til at tærer i et gevaldigt tempo....det var dyrt og plagede DSB en tid).

I min verden ville det have været smart at værkstedet selv havde tappet vandet af og smurt motoren igennem med tectyl (eller lign. for rustbeskyttelse).
Nå, men det må folket sq selv rode med. Bliver det ikke gjort ordentligt, så er risikoen at stå med 16 tons gammelt jern senere.
Iøvrigt ville jeg være noget mere nervøs ved frekvensomformeren...det er specialvare, reservedele sjældne (og dyre) i kombination med et specialværksted. Det er ikke nødvendigvis mekanikken som vil holde den maskine ude af drift.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billige jernbane T-shirts

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak