Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Tyskernes besættelse og overgivelse (Generelt)

af esni, Frederikssund, 13/4 2015, 22:37 (3300 dage siden) @ Steff

Hej esni!

Grunden til at der også står Japansk ejendom er den, at denne kommission OGSÅ blev oprettet i alle andre lande, der havde været besat af AKSEMAGTERNE, det vil sig Tyskland og JAPAN. Italien var jo blevet en kær allieret og havde erklæret Tyskland krig da den (næsten) var forbi:-)
Det var en klar forpligtigelse fra de allieredes side, at HVIS man ville have nogen som helt andel i en erstatning, så SKULLE der også konfiskeres ejendom fra de tidligere aksemagter. Det blev så normalt modregnet det beløb der skyldtes, når det blev solgt. Bl.a. derfor KØBTE DSB og andre det efterladte tyske materiel der var i landet og som de allierede ikke førte tilbage til Tyskland eller Japan. Japan havde dog en ambassade eller et konsulat (ved ikke lige hvad) i Danmark, og det repræsenterede jo også en vis værdi, ikke sandt?

[image]

Danmarks andel i erstatningerne var på 0,1 % af det de Vestallierede lande havde som krav over for det tidligere tyske rige.

Håber det gav et fornuftigt svar.

Med venlig hilsen

Steffen Dresler

Mange tak for et grundigt og tålmodigt svar.

Det var ikke faldet mig ind, at denne type kommissioner skulle oprettes i alle lande på den sejrende side, og at de selvfølgelig måtte oprettes 'ens' og derfor alle måtte have alle AKSEMAGTERNE som mål.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak