Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Tyskernes besættelse og overgivelse......tyskerhad - og Iraq (Generelt)

af Hans T. Møller, Risskov, 18/4 2015, 09:55 (3294 dage siden) @ hjeriksen

Hvis vi begynder at diskutere Iraq, risikerer vi igen at ryge ind i en af disse politiske diskussioner, hvor mange har en mening, men ingen er indstillet på at ændre den, og hvor hele problematikken er kompleks. Men jeg vil godt knytte et par bemærkninger til hjeriksens indlæg:

Om den enkelte iraker har fået det bedre efter Saddam Husseins fald er diskutabelt, og det samme gælder spørgsmålet, om demokratiet fungerer dernede. Men det er vel en kendsgerning, at der nu foregår en intens islamisk radikalisering af hele Mellemøsten, og at denne udvikling blev startet af Iraq-krigen i 2003. Saddam var en brutal diktator, men han var ikke islamist, og under hans styre var Iraq en traditionel verdslig stat.

I 2003 sparkede USA - med dansk hjælp - en myretue omkuld, og siden har man forsøgt at bringe orden ved hjælp af kost og fejeblad, men naturligvis: Olieproduktionen i Iraq er steget, takket være de udenlandske selskaber, der har fået lov at kommet til fadet. Og det var nok pointen med det hele.

Er der for øvrigt nogen i forum, som kender noget til situationen på de irakiske jernbaner?


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak