Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Statsrevisor om Rejsekort - klippekort burde tvangslukkes? (Generelt)

af PD Hansen, 21/4 2015, 19:18 (3290 dage siden)

Skarp kritik af Rejsekort, trafikselskaber og ministerium.

Omtale:
http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2015/04/21/162105.htm

Selve beretningen:
http://www.ft.dk/Statsrevisorerne/Nyheder/2015/04/~/media/Statsrevisorerne/2015/Beretni...

Uddrag:

“Statsrevisorerne finder det utilfredsstillende, at trafikselskaberne – som en reaktion på den manglende brugervenlighed – har svækket rejsekortets økonomi, bl.a. ved ikke at udfase eksisterende billetprodukter med den forudsatte hastighed.”

Iflg. statsrevisorerne burde brugerne tilsyneladende ofres - systemet var vigtigere?

“Statsrevisorerne finder det endvidere utilfredsstillende, at trafikselskaberne ikke har sikret, at nye tidssvarende løsninger til fx mobiltelefon blev udviklet af Rejsekortet A/S frem for af de enkelte trafikselskaber.”

En enkelt fornuftig tanke - bortset fra at Rejsekort A/S tydeligvis ville have været ligeglade med brugervenligheden for kunderne. Så måske er det meget godt at mobilbilletter og mobil-periodekort IKKE blev udviklet af Rejsekort A/S.

“Som det fremgår af boks 12, står det i tilslutningsaftalerne, at rejsekortet skal være eneste billettype. […] Der er dog blandt Rejsekort A/S og trafikselskaberne uenighed om fortolkningen af tilslutningsaftalerne. […] Dette gælder særligt for DSB, som bl.a. har oplyst, at de ikke kan ignorere udviklingen i mobile platforme, og at eksklusivitet for rejsekortet er et problem i forhold til konkurrencelovgivningen. […] Rejsekort A/S har desuden i december 2014 bedt sin advokat om at fortolke tilslutningsaftalernes bestemmelse om, at rejsekortet skal være eneste rejsehjemmel, men har ikke i øvrigt forsøgt at håndhæve tilslutningsaftalerne.”

Forskellige offentlige virksomheder spilder borgernes/kundernes penge på at bekrige hinanden. Tåbeligt!


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak